Waarschuwing Magnesium Chloride

We komen in de praktijk regelmatig zaken tegen waar wij voor willen waarschuwen. Dit is er 1.

“Een supplement op basis van magnesium chloride wat ingezet wordt om de mond van een paard te ontspannen wanneer het bit in de mond zit”.

  1. Het inzetten van supplementen is niet zonder risico. Hiermee kunnen organen en orgaansystemen uit balans worden gehaald en het paard ziek(er) worden.
  2. Je kunt je afvragen waar het paard gespannen van wordt en wat je zelf anders kunt doen in de training om stress te voorkomen of te reduceren als je merkt dat het paard spanning opbouwt.
  3. Het betreffende supplementen bevat een hoge concentratie magnesium chloride en natrium. Magnesium tekort is iets wat nauwelijks voorkomt bij paarden. Je zorgt hiermee dus al snel voor een overschot.
  4. Het is goed om eens te kijken en te beoordelen of jouw paard voorziet wordt in zijn natuurlijke behoeften. Hiermee zorg je voor een ontspannen paard die ook graag wilt werken.
  5. Supplementen toevoegen om een paarden mond te laten ontspannen is symptoombestrijding. Pak je een probleem bij de kern aan dan creeer je een oplossing voor de langer termijn.
  6. In voedingssupplementen wordt magnesium in veel verschillende vormen gebruikt. De verschillen zitten in opneembaarheid en het gehalte elementair magnesium. Chloride is een vorm die minder goed door het lichaam word opgenomen.
  7. Bij paarden met een slechte lever en nierfunctie is het af te raden magnesium te geven.

Wil je weten waarom jouw paard gespannen is en of de organen en orgaansystemen van jouw paard goed functioneren? Een preventieconsult veterinaire natuurgeneeskunde brengt jouw paard helemaal in kaart en geeft je naast adviezen op evtueel aandachtspunten ook voedingsadvies op maat.

Holistisch kijken naar een probleem = Happy Horse