“Resultaat kost tijd” ⏰⏰⏰⏰⏰⏰

Het lichaam is een genieus systeem.
Het is in staat om een natuurlijk evenwicht te hanteren. Soms raakt dit evenwicht uit balans. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Die oorzaak is het uitgangspunt van het behandeltraject, die sporen wij op en met de juiste ondersteuning van die oorzaak activeren we het zelfherstellend vermogen.

Afhankelijk van hoe lang een klacht aanwezig is en de fase van ziekte die doorlopen is en wordt, neemt dit tijd in beslag. Je kunt uitgaan van het principe dat als een klacht al jaren aanwezig is, het langer tijd nodig heeft om deze op te lossen. Is er dan vaak al sprake van een chronische klacht.

Resultaat op de langer termijn heeft de focus. Natuurgeneeskunde zorgt dat de klacht het systeem uitgewerkt wordt en organen en orgaansystemen hun functie kunnen uitvoeren.

Tijd is voor ons mensen best wel een lastig feit. We willen het liever gisteren opgelost hebben. Logisch natuurlijk, want je wilt dat je dier gezond is en daar doe je alles aan. Het lichaam weet ontzettend veel te herstellen. Hier heeft het wel de tijd voor nodig.

Haast en ongeduld zien wij zo af en toe terug in relatie tot een behandeling. Ook dat is gezien vanuit de relatie tussen mens en dier te begrijpen. Als mens ben je op zoek naar een snelle behoefte bevrediging. Namelijk de pijn of ziekte wegnemen.

Onderdrukken van een klacht met chemie geeft die directe behoeftebevrediging. Het lijkt immers dat de klacht is opgelost. Voor de duidelijkheid; er zijn situaties waarin het noodzakelijk is reguliere zorg in te zetten, om complicaties of toename van een klacht te voorkomen. De klacht wordt echter vaak niet blijvend opgelost.

De symptomen zijn tijdelijk verdwenen. De oorzaak wordt echter verder het systeem in gedrukt. Om vervolgens terug te komen in een ernstigere vorm, de ziekte heeft zich namelijk verder kunnen ontwikkelen naar een volgende fase. Zo ontwikkelen chronische klachten zich. Op DNA niveau is de ziekte al in de cel aanwezig.

Veterinaire natuurgeneeskunde ondersteunt het lichaam om de oorzaak aan te pakken. Dat kost tijd. Hoe verder en langer de ziekte zich heeft kunnen ontwikkelen door onderdrukking, niet passende behandeling of bijkomende omstandigheden, hoe meer fasen van ziekte zijn doorlopen en hoe langer het duurt voordat het lichaam op een 0 punt terug kan komen. En er zit een limiet aan wat het lichaam kan. Een chronische klacht kan zich uiteindelijk verder ontwikkelen tot onomkeerbare ziekten. Bij een natuurgeneeskundige behandeling heeft het lichaam eerdere fasen van ziekten opnieuw te doorlopen om gezond te worden en terug in evenwicht te komen. ⏰⏰⏰⏰⏰⏰⏰

Geef uw dier tijd. Geen dier is hetzelfde. Ieder dier heeft zo zijn eigen ritme. Ook qua herstel. Haast en ongeduld hebben negatieve invloed op dit herstel proces van jouw dier. Daarnaast ben je als systeem van mens en dier dit proces aan het doorlopen. Jouw dier voelt de haast en het ongeduld! Jouw dier is gebaat bij rust, geduld & tijd. ⏰

Gun je dier deze tijd en je zult versteld staan welke resultaten je behaald voor de langer termijn 🌿💚