Rescue paard uit Spanje

Wat een bijzondere ontmoeting!

Nu 7 weken geleden emigreerde deze 9 jarige knappe dame van Spanje naar Nederland. Een reis van 5 dagen en elke dag naar een andere stal. Een rescue paard, kruising Spaans en Arabier met een verleden wat niet mis is. Komt uit een familie waar bullfighting gewoon is. Toen ze 6 jaar oud was werd zij verwaarloosd gevonden. Mensen kon zij niet. Ze was nog nooit in handen geweest. Het heeft dan ook lang geduurd eer zij vertrouwen kreeg. Ze wilde niet aangeraakt worden, was bang van mensen. Ze heeft moeite met contact maken met andere paarden, liever komt er niemand in haar veilige persoonlijke ruimte. Veel veranderingen heeft ze de afgelopen weken ondergaan in haar leefomstandigheden van vrije ruimte naar gedeeltelijk in een stal, andere voeding, andere structuur, andere mensen, andere weersomstandigheden, etc.

Tijdens het bewegingsonderzoek gooit ze haar hoofd naar links en rechts en ijsbeert ze langs het draad. Zeer alert op geluiden. Ze heeft moeite met stilstaan. Ze reageert op de plek van de singel. Heeft een zwelling aan de rechterkant van haar buik. Haar rug en bilspieren zijn strak. Ze heeft moeite met buigen. Het brandmerk wat zij draagt is geïrriteerd, rood en ontstoken. Ze heeft een scheur in haar rechter hoef. Ze vertoont moeilijk gedrag. Is angstig en boos en vertoond spooky onvoorspelbaar gedrag. Na 4 weken in NL verhuisde ook nog eens haar maatje op stal.

Het paard heeft een enorme stress doorstaan wat invloed heeft uitgeoefend op het immuunsysteem. Daarnaast laten de uitscheidingsorganen verstoringen zien. Afvalstoffen worden niet gefilterd in het bloed en onvoldoende uitgescheiden. In de spijsvertering heeft de maag te kampen met ontstekingen van de maagwand. De chemische middelen die ingezet zijn meten averechts op de klacht. Er werden tekorten zichtbaar van aminozuren, mineralen en vitaminen.

De komende weken gaat haar eigenaresse aan de slag met de holistische adviezen die we ter bevordering van haar fysieke en mentale gezondheid hebben kunnen geven.

Wat een prachtige dame! Een mooie uitdaging om deze dame weer in balans te krijgen. Fijn dat er zoveel vertrouwen wordt gesteld in Dier kruid kracht 🌿🙏🏻