Het verhaal van hond Paco
Nu kan ik gaan verzinnen wat ik met mijn vakantiegeld ga doen” vertelt zijn eigenaresse.  


Paco (intacte reu) is een bijzondere kruising tussen een Friese Stabij en Tibetaanse Terriër en werd geboren op 30 september 2020 op een boerderij. 
 
In november 2022 vroeg de eigenaresse van Paco mij om hulp. Vanaf pup zijn is hij continu misselijk en heeft hij klachten van diarree. Vele bloed en ontlasting onderzoeken, eliminatie diëten verder, medicijnen en supplementen zoals synthetische folium en b12 tabletten, vegetarisch eten, vers vlees; het gewenste resultaat bleef uit. De klachten namen in ernstigere vormen toe en Paco was al een paar keer kantje boord opgenomen geweest in de kliniek voor een spoed infuus. Het gaf enorm veel spanningen door angst om hem te verliezen. 
 
De eigenaresse van Paco was doorverwezen door iemand die positieve ervaringen had met Dier kruid kracht en de problemen met haar paard in 8 weken had opgelost. Zo kwam deze eigenaresse met mij in contact, zij stond zeer sceptisch tegenover natuurgeneeskunde. Het werd ingezet als ‘laatste redmiddel’, omdat ze radeloos waren. Ze waren gewend om regulier te denken en handelen en natuurgeneeskunde was ‘ver van mijn bed show’. Net zoals vele eigenaren die ik ontmoet. Het wantrouwen was groot. Voortkomend vooral uit onbekendheid. 
 
Paco stond op de ‘befaamde’ Royal Canin op advies van de behandelend dierenarts. Hij was gediagnosticeerd met een eiwitallergie, B12 en folium tekort. Ondanks dat resultaten op eliminatie diëten uitbleven, werd deze diagnose stug volgehouden. 
 
Mijn aanpak is gebaseerd op de holistische visie, natuurgeneeskunde en Applied Zoopharmacognosy. 
 
Uit een uitgebreide anamnese bleek dat hij een speeltje had ingeslikt, veel en vaak gras at, eten deed hij van pup af aan niet veel, structureel reisde hij heen en weer tussen 2 woningen, er was veel onbekend over zijn geboorte en nestperiode en over de andere pups uit het nest. Er waren geen gegevens aanwezig bij de fokker. Die verstrekte ze niet. 
 
Paco werd door mij fysiek onderzocht. Hij was zeer gespannen, zo voelde zijn lijf ook. Niet zo gek na zo’n medische molen van ruim twee jaar. Hij miste energie. Zijn vacht was dof en hij miste spieren en body. Zijn oogopslag was dof, zoals je ziet op de ‘voor’ foto hierboven.
 
Uit mijn het onderzoek werd een ontstekingsbeeld zichtbaar. Zijn immuunsysteem was zwak. De motor ontbrak, de vitaliteit. Organen en besturingssystemen stagneerden. Fysiek, mentaal en energetisch was er sprake van een overstijgende disbalans. Zijn lichaam zat vol opgestapelde afvalstoffen. Zijn voeding was niet passend. Hij had tekorten aan voedingsstoffen. Het lichaam werd niet gevoed, waardoor de fabriek niet kon draaien. Het lichaam stond in een mega stress stand en de spanning en zorgen om hem door zijn mensen vrienden in zijn leefomgeving hielpen hier niet in mee. Ze waren wel terecht. Het was zorgelijk. Zijn lichaam stond in de ‘aan’ stand. Er was geen balans meer in het zenuwstelsel. Angst remde de eetlust en gaf maag darm problemen en ik vermoedde dat een slechte start bij aanvang van zijn leven bijgedragen had aan zijn huidige klachten. Zijn immuunsysteem was onvoldoende ontwikkeld. Hij had onvoldoende afweer meegekregen en opgebouwd. De chemische en synthetische antwoorden op zijn klachten zorgden voor verdere verstoringen. Zijn ziektebeeld verslechterde hierdoor. De klachten bevonden zich inmiddels op celniveau. 
 
Alle diagnoses die door anderen gesteld waren, neem ik ter informatie aan. Het geeft mij inzicht in de tijdslijn en de acties die in het verleden ingezet zijn. Verder laat ik mij niet beïnvloeden in mijn observaties en beeldvorming en trek ik mijn eigen conclusies. 
 
Op basis van mijn bevindingen werd Paco door mij overgezet op eiwitrijke voeding met een hoog percentage vlees. Uitgaande van de omnivoor die van nature vlees nodig heeft om gezond te kunnen zijn. Rood vlees werd geëlimineerd vanwege het ontstekingsbeeld. Blikjes voeding en bewerkte snacks elimineerde ik ook. Ik adviseerde om het vele heen en weer reizen tussen de huizen te staken. Paco had rust nodig en stabiliteit. 
 
Op basis van Applied Zoopharmacognosy liet ik met behulp van de Dier Kruid Kracht Kruidenbar-methode®️ Paco zelf vertellen wat hij nodig had aan remedies om zijn gezondheid te kunnen herstellen. Hij selecteerde uit alle individuele keuzes cocos olie, wat ik vaak zie als een hond ook gras eet. Hij had extreem veel behoefte aan deze remedie en doseerde zichzelf met grote hoeveelheden. Dit heeft hij een paar maanden zo volgehouden. Dat geeft inzicht in hoe ernstig zijn situatie was! Hij was zwaar toxisch belast. Wat betekent dat hij zichzelf aan het vergiftigen was. Naarmate de tijd vorderde nam zijn behoefte aan cocos olie af, tot af en toe een likje. Nu slechts nog een keer in de maand. Hij onderhoudt zich hier nu zelf mee. Een dier stopt met selecteren als een remedie niet langer nodig is. 
 
Paco eet heel goed en is in gewicht volledig bijgekomen. Zijn spieren zijn ontwikkeld en hij is volledig hersteld van zijn klachten met slechts 2 interventies OP MAAT! Eiwitrijke dierlijke voedingsstoffen en cocos olie.
Voor een ander dier kan dit juist een gif zijn! Waarmee ik wil aangeven dat zelf dokteren schadelijke gevolgen kan hebben. 

Cocosolie wordt door een dier niet als voeding geselecteerd. Wanneer deze remedie niet nodig is, geeft het onnodig stress aan het systeem, als je het lichaam hiermee beïnvloed zonder dat het deze stof nodig heeft. Wat vaak het geval is bij dieren. Zij krijgen vaak geen keuze, hun eigenaar kiest of krijgt het advies voor een oplossing. Het lichaam moet dan een stof uit het systeem gaan verwijderen. Dat is zeer stressvol en een zeer intensief proces wat juist ziek kan maken.

Geen diersoort is hetzelfde. Een klacht vraagt maatwerk en de juiste ondersteuning. Dat heeft ervoor gezorgd dat Paco met succes is hersteld. Hij koos zelf!  
 
Cocosolie heeft Paco geholpen zijn lichaam te reinigen van alle chemische middelen in zijn lijf. Hij heeft hiermee ook de resten van het ingeslikte speeltje uit zijn systeem kunnen verwijderen. Cocos olie is een mechanische ontwormer en helpt parasieten en bacteriën te verwijderen. Cocosolie bevat vetzuren, fytosterolen, ijzer, vitamine E en K en draagt bij tot preventie van (degeneratie) ziekten en dragen bij wanneer er verstoringen zijn van o.a. lever, pancreas en gal, maagwand en darm ontstekingen en een verlaagde weerstand.  
 
Paco blaakt weer van gezondheid en grote vitaliteit en zijn eigenaren zijn super blij dat ze dit proces zijn aangegaan ondanks hun sceptische blik bij aanvang. Er is geen dierenarts meer aan te pas gekomen en Paco is nog steeds in balans. 

Nu kan ik gaan verzinnen wat ik met mijn vakantiegeld ga doen” na duizenden euro’s aan gezondheidskosten uitgegeven te hebben, was de reactie van Paco zijn eigenaresse. Iedereen gezond en gelukkig.