Nadelige gevolgen van Antibioticum

Schimmels en andere micro organismen produceren stoffen met een antibacteriële werking. Zo ontdekte Alexander Fleming in 1928 penicillium.

Wist jij dat het lichaam ook nuttige bacteriën bezit. Deze bevinden zich in de darmflora. Er zijn antibiotica die deze normale, niet schadelijke darmflora ook beschadigen. Deze darmflora zorgt voor een goede weerstand en sterk immuunsysteem. Als een dier ziek is en deze normale darmflora wordt vernietigd dan kun je je voorstellen dat je daar niet een sterke weerstand aan overhoudt.

Met alle gevolgen van dien. Een slechte weerstand en zwak immuunsysteem zorgen voor het risico dat ziektekiemen het lichaam binnen kunnen dringen en schade aan kunnen richten. Zo raakt het dier nog zwakker dan voor het antibiotica gebruik. Om te voorkomen dat jouw dier antibiotica nodig heeft is de oplossing het sterk maken en behouden van het immuunsysteem. Hier zijn vele aspecten belangrijk. Dit los je niet op met een middel. Hiervoor is het belangrijk het hele dier in kaart te brengen. Zo vind je de oorzaak van een verzwakt immuunsysteem en kun je gericht behandelen.