Mijten

Tot onze verbazing lezen wij elke keer over veelbelovende “nieuwe ontwikkelingen” zo ook over het mijtenbad wat nu aangeboden wordt waarmee jouw paard een half jaar van nare beestjes verlost wordt. Althans dat beloofd het.

Wij halen je graag uit deze droom. Dit is onmogelijk! Een mijten bad is symptoombehandeling en zonde van je geld!

Mijten zijn parasieten waar het paard gevoelig voor is vanwege een verstoord immuunsysteem. Mijten veroorzaken schurft. Er zijn verschillende soorten mijten. Het is dus ook belangrijk te onderzoeken welke mijt aanwezigheid is.

Als je op zoek gaat naar de oorzaak waarom het immuunsysteem verzwakt is geraakt (en dat kan van alles zijn van voeding tot aan een verstoorde darmflora of onderliggende ziekte), kun je de kern van het probleem oplossen. Vanaf de buitenkant met een mijtenbad mijten aanpakken, wat bestaat uit chemie (byemite) zorgt dat je juist het immuunsysteem zwakker maakt door de chemische stoffen die slijmvliezen en huid aantasten(de eerste fysieke barrière van het immuunsysteem) en zo komt de klacht terug. En erger. Je houdt dus juist de klacht in stand.

Wil je mijten blijvend oplossen dan pak je dit van binnenuit aan.

Daarnaast kijken wij ook naar de leefomgeving. Een probleem pakken wij holistisch aan. Werken op alleen symptomen werkt niet!