Vernoemd naar de Duitse fysicus Ernst Lecher(1856-1926) die in 1890 voor het eerst de snelheid van elektromagnetiscche golven onderzocht, dankzij de zogenoemde “paralelle draden van Lecher”.

De Lecher zelf is ontworpen door de Duitse natuurkundige R.Schneider.

Getraind door health-care academy

De Lecher antenne bestaat uit een kunststof plaatje van epoxyglasvezel waarop een koperen Lecher transmissieleiding is bevestigd die is voorzien van een maatverdeling. Deze meetlat kan met een schuifje op verschillende golflengtes (frequenties) worden ingesteld. Aan het kunststof plaatje zijn twee handgrepen bevestigd, in één van deze handgrepen bevindt zich een magneetstaafje. Hiermee kan naar keuze een positieve of een negatieve polariteit worden ingesteld, zodat positieve en negatieve energie, aanwezig in een orgaan, met elkaar vergeleken kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om in een korte tijd informatie in te winnen over de energetische toestand van mens, dier, een woning of een verblijf (zoals een stal). Ieder gezond orgaan, weefsel of aandoening heeft standaardfrequenties, welke zijn opgesteld na langdurig onderzoek van de onderzoeker en leraar Walter Kunnen. Dankzij vervolgonderzoek door holistisch dierenarts, docent en onderzoeker Eric Laarakker zijn inmiddels al zo’n 3500 frequenties van het lichaam en pathogene belastingen meetbaar. Dit maakt zeer gedetailleerd onderzoek mogelijk. De Lecher-antenne kan met zijn magnetische polen, wanneer afgestemd op de juiste golflengte van een bepaald orgaan, de energiesterkte van dat orgaan bepalen. De mate waarin de energiesterkte afwijkt van de standaard, is indicatief voor de disbalans van het orgaan. Het is mogelijk om in korte tijd veel informatie te verzamelen over organen, weefsels, ontstekingshaarden, emoties, parasieten bepaalde aandoeningen en nog veel meer met de Lecher-antenne. Ook pijnlijke plekken en blokkades zijn nauwkeurig te lokaliseren.
Voeding en supplementen kunnen nauwkeurig gemeten worden op passendheid voor het dier, op dat moment, in die situatie. Ook kan er op die manier de juiste voeding geadviseerd worden.

Medicinale toepassing
De Lecher-antenne kan een bevestiging geven van de keuze en werking van een bepaald natuurgeneeskundig middel. Daarnaast geeft het inzicht in medicatie, suppletie en voeding die verstorend kunnen zijn.