Hersenwerk

Tijdens een veterinair natuurgeneeskundig consult ontvang je als eigenaar advies op maat voor jouw paard. Er wordt daarbij gekeken naar alle aspecten rondom jouw paard en ook naar de effecten daarvan op de mentale, fysieke en energetische gezondheid.

Dit paard heeft o.a. mentale ondersteuning nodig in de vorm van uitdaging en positieve prikkels om terug in balans te kunnen komen. De eigenaresse is met het advies meteen enthousiast aan de slag gegaan. Deze merrie krijgt dagelijks een puzzel aangeboden om het brein te stimuleren. Dit sluit aan bij de natuurlijke behoeften van het paard om op zoek te gaan naar voeding en het geeft afwisseling en uitdaging.

Een valkuil van ons mensen in het aanbieden van deze prikkels is om al snel teveel te willen doen. Zeker als een paard en eigenaar zo enthousiast zijn zoals in deze situatie. Het gaat vooral om het proces tijdens het puzzelen en niet om het eindresultaat. Teveel in 1 x aanbieden aan prikkels kan een averechts effect geven. Het paard heeft al mentale uitdaging door alleen al kennis te maken met een materiaal. Kies er daarom liever voor om het langzaam op te bouwen en stal voor stap te introduceren. En het is verstandig om het vliegen masker af te doen.

Wil je ook tips hoe je jouw paard mentaal gezond kunt houden? We zijn jou graag van dienst.