Krijgt jouw kat, hond of paard vitaminen supplementen, B6 of l-lysine?

Krijgt jouw kat, hond of paard vitaminen supplementen, B6 of l-lysine? Lees dan even mee.

Vitamine B6, ook wel Pyridoxine, speelt een rol bij de aminozuurstofwisseling in het lichaam, zenuwimpulsen en weerstand.

Vitamine B6 is nodig voor de aanmaak van afweercellen en heeft hierdoor een grote waarde voor het immuunsysteem. Deze vitamine heeft veel functies in het lichaam, kan gebruikt worden om een gevoel van vermoeidheid te bestrijden en de concentratie te verbeteren.

Vitamine B6 bevordert daarnaast de opname van het essentiële aminozuur L-lysine.

Essentieel betekent dat dieren dit via de voeding moeten binnen krijgen en niet zelf kunnen aanmaken!

Lysine is in hoge concentratie aanwezig in de spieren.

Het is dus belangrijk kritisch te kijken naar de voeding ipv te gaan supplementeren! Een goede voeding bevat alle benodigde voedingsstoffen.

Als jouw kat, hond of paard vitaminen of l – lysine gesuplemtenteerd krijgt is het aan te raden de voeding te laten checken. Daar ligt de oplossing! Niet in suppletie. Suplletie onderdrukt als je dit op symptomen inzet. Wat betekend dat je het dieper het systeem in drukt en er chronische klachten ontstaan. Suppletie zet je alleen in als je concreet hebt dat er van dat Supplement een tekort is. Tijdelijk. Daarna dient de voeding te voorzien. Sterker nog… suppletie van L-lysine of in de vorm van een supplement is zeer eenzijdig en maakt het lichaam bij langdurig gebruik lui, hierdoor wordt het lichaam zwakker en kunnen andere verstoringen ontstaan in het lichaam.

Als je kat, hond of paard na langdurig supplementeren hiermee geen verbeteringen laat zien dan is de aanpak niet de juiste. Stop met supplementeren. Ga op zoek naar de oorzaak en werk niet op symptomen. Kijk verder dan naar wat je alleen maar ziet. Zoek deskundige hulp.