HOI!

Mijn naam is Corine Poldervaart, Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut, Holistisch adviseur, eigenaar Dier kruid kracht (mobiel Nederland, België en Duitsland) en de Dier Kruid Kracht kruidenbar-methode® en lid van de BCND.
Ik ervaar mijn vak elke dag als een feestje!

Over feestjes gesproken…een aantal maanden geleden stelde de BCND jubileum commissie mij de vraag: Wil jij jouw creatieve gedachten eens loslaten op een passend logo voor het 20 jarig jubileum van de BCND?” Wat een leuke vraag! Daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kreeg vanuit het bestuur van de BCND officieel de opdracht. Super leuk natuurlijk !

Als ik mijn creatieve hoed mag opzetten maakt mijn hart een sprongetje, want ontwerpen en ontwikkelen is ook een passie. Een uitdaging rijker (die had ik nog niet genoeg, hahaha) ging ik in de ‘gestolen uurtjes’ aan de slag met het thema “verbinding”…en dit werd het resultaat.

BCND Logo 2023 20 jarig jubileum

Van Harte Gefeliciteerd met jullie 20 jarig jubileum BCND of eigenlijk aan jullie allemaal lieve collega’s ;), wij ZIJN tenslotte samen de BCND.


Wat waren mijn gedachten achter het logo?
Ik neem je hierin graag mee…

  • Voeding voor verbinding
  • Wijsheid van planten
  • en nog veel meer….
    Lees je mee?

Mijn creativiteit heeft voeding nodig, ter inspiratie kijk ik om mij heen, luister ik, voel ik, leef ik me in. Een situatie, vormen, de natuur, betekenis, maar ook vraag ik me bijvoorbeeld af wie is de BCND als vereniging, of wie zou ze willen uitstralen, waar staat zij voor en welke energie wil ik in mijn ontwerp meegeven in het logo?

Er kwam opvallend veel op mijn pad wat bijdroeg aan dit creatieve proces. Het rijkt TE -ver om die hele reis aan gedachtekronkels 😉 op te schrijven… ik deel graag de high lights.

Twee Wolven”

Op de oever van een rivier zat een oude indiaan over het water te turen, toen zijn kleinzoon voorbij liep. Het jongetje keek een beetje bedrukt. “Kom eens hier jongen”, zei de oude indiaan. “Wat is er aan de hand, je kijkt of je je laatste buffel hebt geschoten”. “Opa, ik vind het allemaal best lastig. Elke keer weer zijn er zo veel keuzes te maken, beslissingen te nemen. Hoe kan je dat allemaal goed doen”? Hij gooide een steentje in de rivier en volgde de cirkels op het wateroppervlak.“ In elk mens leven twee wolven die steeds met elkaar in gevecht zijn en die bepalen wat je doet”, zei de oude indiaan. “De ene staat voor hebzucht, overmoed, jaloezie, ego, woede en wrok. De andere wolf staat voor liefde, hoop, vrijgevigheid en kalmte”. De kleinzoon keek zijn opa even peinzend aan en vroeg toen welke wolf ging winnen. “ALS JE ZE BEIDEN GOED VOEDT , WINNEN ZE ALLEBEI” zei de oude indiaan glimlachend.” Hier hoor je het einde https://youtu.be/JHXwPFMvaXk

En zo begon mijn gedachtestroom...

Voeding voor verbinding

Hoe ziet dat eruit?

Cirkels … ROND

De cyclus van voortdurende beweging zonder eind, een dynamisch gebogen ‘ronde’ smaak, waarvan alle (smaak) eigenschappen aangenaam en harmonisch in het geheel passen, inclusief een aangename bitterheid.
Geen van de smaken is “te”.

WIJSHEID van PLANTEN

Een pleidooi voor verbinding.

“The wisdom of the plants: even when they have roots, there is aways an outside where they form a rhizome with something else – with the wind, an animal, human beings”.

VER-BIND

Verbinding is een basisbehoefte. Voor ieder levend wezen.
Ver-binding is beweging & kent momenten van Ont-binding wat gaat over onbewegelijkheid.

Een rizoom?… Het is de verbindende factor tussen mensen, dieren, dingen, verhalen, elementen, enzovoorts zonder een externe kracht. Ontwikkelen op de inhoud (dynamisch) i.p.v. structuur (statisch). Flexibel, intuïtieve vorm, de structuur van de veerkracht. Een rizoom voed je (leert je), door verbinding te leggen, het maken van een koppeling om vervolgens de ervaring over te kunnen dragen. Het draagt bij aan het houden van aansluiting met elkaar, de omgeving, de dieren, de planten, met alles. Er is een FLOW

ELKAAR VERSTAAN

In contact met anderen, de energie die bestaat tussen beiden en met elkaar, wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Elk individu met eigen gevoelens. Kunnen geven en ontvangen zonder oordeel & steun en kracht ontlenen aan die relatie. In gesprek met elkaar, op elk communicatie niveau. Elkaars taal verstaan.
Verbinding ontstaat als je voelt dat je er écht mag zijn. Als je gezien wordt als individu en niet als functie, als hulpmiddel of als weerstand.

ENERGETISCH KOORD

Verbinding is onmisbaar. Sociale dieren hebben elkaar nodig. Verbindingen voeden op een unieke manier. Verbindingen variëren in kwaliteit en intensiteit. Energie koorden die verbinden, met mensen, met dieren en dingen. Door deze verbindingskoorden stroomt energie. Elk levend wezen geeft, ontvangt en er is altijd een effect. Afstemmen op ander, de ander aanvoelen en de communicatie voeden.

VER-ENI-GEN

Vereniging, VER-ENI-G(en)! Samenvoegen. samen een geheel. Verenig met elkaar. Als een familie. Vriendschap voor het leven. Elkaar ruimte geven. Iedereen een plekje. Gelijkwaardig. De cirkel.

DIEREN

Dieren zijn onze verbinding. Het vormt de BCND vanuit een gezamenlijke visie en missie.
Om in dierlijke termen te blijven; de BCND is de Roedel, kolonie, school, toom,  zwerm,  troep,  sprong,  cluster,  rotte,  bed, banken, volk,  parlementen, de kudde. ~ samen krachten bundelen, kwaliteiten benutten.

GROEN

Groen is de kleur van leven, vernieuwing, van de natuur, groei, veiligheid en overeenstemming.
Groen geeft energie en staat voor een genezende kracht, rustgevend en ontspannend.

RITME & BALANS

Repeterend in balans als muzieknoten of een hartslag. Herhalend.

NATUUR-LIJK

De ritmische afwisseling op elk niveau. Winter~ zomer, schaduw~zon, seizoenen; winter, zomer, herfst, voorjaar, dag ~ nacht, bewust onbewust, buiten~ binnen, spanning~ ontspanning. inademing~ uitademing. innerlijk~ uiterlijk, luisteren ~reageren. beweging en stilstand.

Een leefbaar gebied tussen twee tegenstellingen, tussen twee polen, is overal in de natuur zichtbaar. Het is een levensprincipe.

INFINITY

Oneindig veel , verbonden vanuit het hart.

Dit inspireerde mij tot de vorm van het

LEMNISCAAT

Het symbool voor oneindigheid. Datgene wat niet meer met welk getal ook is uit te drukken. Recht opgezet is het een cijfer: de 8. Tussen deze duidelijke 8 en de bijna niet te bevatten oneindigheid is méér.
Het is een teken van ademhaling en van genezing. In beweging van links naar rechts en weer terug, zoals het kloppen van het hart en de ademhaling.

BEWUSTZIJN

Tegenpolen

Een bewust deel en een onbewust deel.

Afbraak; kou, bewustzijn en vorm, ordening.

Opbouw ; onbewustheid, doorwarmende en oplossende krachten. In ritmische afwisseling dóór het middengebied.

De organen, het hart en de longen werken in een voortdurende afwisseling van beweging en rust, in een ritme ontstaat er evenwicht. Wanneer de stofwisseling te sterk naar boven toe doorwerkt, probeert het ritmische middengebied het evenwicht te behouden en te compenseren. Het middengebied is het gebied van evenwicht en gezondheid. In het skelet van dit middengebied, in de wervels en de ribbenkast, is op dwarsdoorsnede ook een soort lemniscaat zichtbaar (de wervels deden mij denken aan een ring, het symbool van verbinding, een ketting van symbolische betekenis en spirituele betekenis, rond en trouw).

De lemniscaat hangt vooral met het middengebied, het voelen, samen. Stromend, in elkaar wevend, het voelen. In tegenstelling tot het denken, het drukke, dynamische bewegen van het willen. Het middengebied is evenwicht scheppend, met het voelen verbonden. Daar bestaat een mogelijkheid tot stimulering.

Het eind resultaat…

Ik kijk uit naar een stromend dynamisch BCND jubileum jaar 🙂 Ik hoop jullie daar allemaal te ont-moeten in VERBINDING. Veel plezier allemaal.

Groet,

Corine Poldervaart
Dier Kruid Kracht

Wat vindt jij van het logo? Laat je het mij weten?
Heb jij wensen voor een logo of ontwerp? Laat het mij gerust weten.
Groetjes Corine