Visie & Missie

Visie

Dieren zijn heel sensitief en voelen feilloos hun omgeving aan. De relatie tussen mens en dier kan een positieve invloed hebben op het welzijn en de gezondheid van het dier, tegelijkertijd kan een verstoring in het systeem, het team wat je samen met jouw dier vormt, er ook voor zorgen dat er een disbalans bij zowel dier als mens ontstaat.

Het dier als familielid, maakt ook deel uit van het systeem. Alle “familieleden” zijn voortdurend met elkaar in interactie en daarmee is het welzijn van een ieder bepalend voor het welzijn en gezondheid van het geheel en vise versa.

Als door omstandigheden de harmonie wordt verstoord, zijn symptomen “ slechts“ de boodschappers van het lichaam, die aangeven dat er iets mis is. Door de herkomst van de symptomen te bepalen, wordt de oorzaak van het ziek zijn achterhaalt en kun je die bij de kern aanpakken.

DIER KRUID KRACHT heeft oog voor de gezondheid en het welzijn van dier en mens en heeft als doel deze te bevorderen, te optimaliseren en te behouden.

DIER KRUID KRACHT kijkt naar het geheel, het totale dier en de totale mens + het team wat dier en mens samen vormen. Er is oog voor de interactie en de relatie. Hierbij kijkt Dier kruid kracht wat er nodig is om balans te bereiken in gezondheid en welzijn voor beiden, met als doel het team te versterken en de gezondheid en het welzijn van het dier te bevorderen. DIER KRUID KRACHT werkt vanuit een holistische visie. Alle facetten in het leven van het dier & zijn mens komen aan bod. Daar waar nodig wordt doorverwezen. DIER KRUID KRACHT werkt multidisciplinair.

Om die reden biedt DIER KRUID KRACHT een totaal pakket aan ondersteuning en begeleiding, wat bestaat uit natuurgeneeskunde voor het dier /mens (,anagement/maatregelen en natuurlijke therapieën/ middelen) , (paarden) coaching & animal assisted education en interventions voor de mens. Zo wordt een klacht integraal aangepakt.

Missie

DIER KRUID KRACHT slaat de brug tussen dier & mens.

DIER KRUID KRACHT laat jou kennis maken met mogelijkheden die veterinaire natuurgeneeskunde, (paarden)coaching & animal assisted education en interventions kunnen bijdragen aan gezondheid.

Het is de missie van DIER KRUID KRACHT om jou & jouw dier te helpen de oorzaak te achterhalen van klachten (CURATIEF) of te voorkomen dat er problemen ontstaan (PREVENTIEF).

DIER KRUID KRACHT wil graag in samenwerking met jou & jouw dier werken aan zelfherstel en behoudt of verbetering van de gezondheid van jouw dier & jou, zowel preventief als curatief. Patiëntparticipatie staat hierbij voorop. Jij hebt een zeer belangrijke rol bij het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van jouw dier en jullie als team. DIER KRUID KRACHT betrekt jou in dit proces en verstrekt jou onderbouwende informatie. Wanneer nodig blijkt kan de eigenaar ook ondersteunt worden ten goede van de gezondheid van het team.

DIER KRUID KRACHT ondersteunt en begeleidt jou in jouw proces om antwoorden te vinden op vraagstukken en het krijgen van inzicht door ervaringsgericht te leren.

DIER KRUID KRACHT heeft het welzijn van jouw dier en jou voorop staan en zoekt naar de allerbeste passende oplossing in maatregelen en natuurlijke middelen voor beiden individueel en voor het team wat zij vormen.

DIER KRUID KRACHT werkt integraal samen met complementaire disciplines (incl. regulier).