Fjord met verkeerde diagnose “Cushing”.

Fjord met verkeerde diagnose “Cushing”.

Cushing is een diagnose die veel gehoord word en voorbij komt in de praktijk van Dier kruid kracht. Wij kunnen inmiddels constateren dat een groot percentage van deze paarden een verkeerde diagnose heeft. Veel paarden met de diagnose cushing staan langdurig op medicatie zoals Prascend.
Inmiddels hebben we vele paarden met de diagnose Cushing behandeld op onderliggende oorzaken en de medicatie kunnen staken met goed resultaat.

Op de foto een voorbeeld van een Fjord met een verkeerde diagnose. Het paard was in zichzelf gekeerd, inactief, pijnlijk, moe en stond met het hoofd naar de muur toe toen ik kennismaakte.
Na een half uur 1 op 1 contact maakte ze energetisch contact. Op het moment dat ik de eigenaar hardop vertelde dat de diagnose niet klopte en dat er een andere oorzaak was; de uitscheidingsorganen stagneerden en hierdoor was er een toxische belasting ontstaan, draaide het paard zich direct om. Ze opende zich en maakte contact met haar omgeving.
De kern was aangeraakt, de oorzaak was benoemd. Het paard bevestigde dit met haar gedrag. Dit viel de eigenaar en stal eigenaar ook op. De medicatie is direct gestaakt en het paard is natuurgeneeskundig ondersteund.
Na ruim een week stuurde de eigenaresse een foto op. Het paard had zijn gehele vacht uitgedaan, was weer alert, vrolijk, ondeugend en actief.

De foto’s laten voor en een week na het consult en de behandeling zien.

Wij komen met regelmaat in de praktijk tegen dat diagnoses niet kloppen!