Voor alle kattenvrienden 😺
Je hebt vast het nieuws gehoord of gelezen? Heb je de naam feline panleucopenie virus ook voorbij horen en zien komen?
Wij hebben vele vragen ontvangen vandaag van ongeruste katteneigenaren. Goed dat er over nagedacht wordt en vragen gesteld worden.
Toch geeft het nieuws rondom het feline panleucopenie virus oftewel kattenziekte, wat volgens het nieuws in Nederland heerst, enige stress onder katteneigenaren. Dierenartsen slaan alarm.
Tijd om daar eens een bericht aan te wijden!
Wij zijn niet geschrokken van dit nieuws. We hebben een andere visie op virussen & ziekte / gezondheid. Die we graag met jou delen.
Wij adviseren de focus te leggen op het preventief werken aan gezondheid, zodat jouw kat minder kans loopt een virus zoals de kattenziekte op te lopen.
Er zijn namelijk altijd virussen en andere ziektekiemen in omloop en dus is er altijd risico. Net zoals bij de mens.
Je kunt het vergelijken met het nieuwe COVID-19 virus.
Hoe kun je preventief werken en ervoor zorgen dat jouw kat gezond blijft en weerbaar tegen het virus?
Het immuunsysteem speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer deze sterk en dus optimaal is, wordt de kans dat ziektekiemen binnendringen minder groot. Nog steeds kan jouw kat ziek worden, echter mildere klachten krijgen.
Focus je op het immuunsysteem.
Deze boost je als het nodig is (curatief) en vervolgens onderhoudt je het(preventie).
Er is een diversiteit aan natuurlijke therapieën die hierin kunnen ondersteunen. Zowel preventief als curatief. Met bewezen resultaten.
Te lezen is in het nieuws, dat er massaal wordt geadviseerd jouw kat te vaccineren.
Wat doet vaccineren?
Een vaccin kan het immuunsysteem verzwakken. De naald die gebruikt wordt om de lichaamsvreemde stof in te brengen gaat rechtstreeks door de eerste fysieke barrière van het immuunsysteem, nml door de huid. Hierdoor moet het immuunsysteem veel harder werken.
Als u vaccineert terwijl het immuunsysteem van jouw kat al zwak is, dan is de kans op ziekte juist groot.
Een vaccin bevat altijd een chemische stof met het virus in zich. Chemie geeft altijd een toxische belasting aan het lichaam. Hierdoor wordt het immuunsysteem direct al negatief beïnvloed. Je wilt juist het immuunsysteem optimaliseren. Je kunt je dus afvragen of het advies tot vaccineren de juiste is?!
Vaccineren is absoluut geen garantie op het niet ontwikkelen van ziekte.
Wat gebeurd er in het lichaam na vaccinatie?
Na het zetten van een vaccin gaat het immuunsysteem antilichamen aanmaken op de lichaamsvreemde stof. Echter dat is niet in elke situatie zo. Dat hangt af van de huidige gezondheid van jouw kat. Daarnaast zijn die gewenste antilichamen die nodig zijn om ziekte te elimineren , de antilichamen tegen het virus, niet direct na de vaccinatie aanwezig. Zo snel werkt dat helaas niet. Dat betekend nog steeds dat er na vaccinatie geen garanties zijn om niet ziek te worden. Jouw kat loopt nog steeds risico op het virus. Daarnaast kan jouw kat ook ziek worden van de lichaamsvreemde ingespoten stoffen. Ook die garantie krijg je er niet bij als je kiest voor vaccineren.
Probeer de focus liever te verleggen naar het immuunsysteem en zorg hierdoor dat jouw kat gezond blijft. Dat geeft jouw kat veel meer garantie.
Hoe doe je dat?
Voeding en stress spelen een belangrijke rol en hebben direct invloed op het immuunsysteem.
Voeding
Katten zijn carnivoren. De gemiddelde voeding van de Nederlandse kat is hier niet op aangepast. De darmflora is hierdoor uit balans en er ontstaat kwetsbaarheid voor ziekten.
Voeding is maatwerk!
Iedere kat is anders omdat elk lichaamssysteem anders functioneert. Als er al aanwezige interne verstoringen zijn dan heeft jouw kat iets anders nodig. Laat je dus op maat door ons adviseren.
Wees je bewust als het gaat om voeding dat de reguliere zorg gesponsord word door de bekende merken voeders. Kijk maar eens om je heen in de dierenartsenpraktijk.
Wil jij je kat voeren of voeden?
1 letter maakt het grote verschil!
Let op: Als jouw kat tekorten heeft ontwikkeld dan kun je dit met voeding niet oplossen. Het lastige is dat je dit niet aan de buitenkant altijd herkent. Laat je daarom adviseren op maat door een specialist zoals Dier kruid kracht.
Stress
Katten kunnen stress ontwikkelen.
Een kat voelt zich het prettigste in omstandigheden die passen bij zijn natuurlijke behoeften. Als dat klopt, is de kans op stress aanzienlijk minder.
Jouw kat is oa een jager van nature, carnivoor, territoriaal, onafhankelijk en gevoelig. Een kat is een meer complex diersoort dan je wellicht in eerste instantie denkt.
Het is belangrijk om inzicht te krijgen in het immuunsysteem van jouw kat en de factoren die meespelen en het immuunsysteem van jouw kat kunnen beïnvloeden en/of deze onderdrukken. Dat kan door jouw kat in het geheel in kaart te laten brengen door Dier kruid kracht. Dat doen we middels een uitgebreid consult (anamnese, fysiek onderzoek, diagnostische test en meting van organen /orgaansystemen) waarbij u advies ontvangt ter preventie of behandeling om de kat optimaal te laten functioneren.
Wat als uw kat al ziek is?
Veterinaire natuurgeneeskunde is complementair aan de reguliere diergeneeskunde en kan bij reguliere behandelingen zeer goed ondersteunen. Veterinaire natuurgeneeskunde staat ook goed op eigen benen en kan jouw kat zowel ondersteunen ter preventie als wanneer er klachten zijn ontstaan.
Hoe herken je het virus?
Symptomen van dit virus zijn sloomheid, hoge koorts, braken en diarree. Het virus wordt via de ontlasting van een besmette kat verspreid. De ziekte wordt veroorzaakt door een parvovirus.
Op het moment dat je het virus herkent is het belangrijk een dierenarts te raadplegen.
Wel of niet vaccineren?
Er wordt door dierenartsen het advies gegeven om te vaccineren.
Let op: Wellicht is uw kat al geënt.
(Je herkent de vaccinatie aan de Tricat-sticker in het paspoort).
Vaccineren kent ook vele nadelen en geeft geen garanties.
Kies je er toch voor om te vaccineren dan is het aan te raden dit te ondersteunen met natuurlijke therapieën!
Het belangrijkste advies wat we kunnen geven is blijf altijd zelf logisch nadenken. Blijf zelf onderzoeken. Neem niet alles blindelings aan!
Wij wensen alle katten in Nederland veel gezondheid en hun katteneigenaren veel wijsheid toe.
Vragen of nieuwsgierig naar wat we voor jouw kat kunnen betekenen?
Neem gerust contact op.