Dier Kruid Kracht maakt gebruik van Advanced Photonic Therapy (APT), ook wel Photonic acupunctuur of (low-level) laser therapie genoemd. Bij deze geavanceerde vorm van accupunctuur ( onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde) wordt er gebruikt gemaakt van licht in plaats van naalden, om de traditionele acupunctuurpunten bij kat, hond en paard te stimuleren.
Advanced Photonic Therapy omvat wetenschappelijke principes uit de wiskunde, natuurkunde, biochemie en bio-energetica.


Hoe werkt het?
De gezonde cellen vibreren bij ongeveer 660 nanometer. Als het weefsel beschadigd is vibreren de cellen minder snel. Met de Photonic laser torch verhogen we het vibratie niveau weer, het versnelt de mitochondriën in de cel waardoor de ATP productie toeneemt. ATP stuurt signalen naar de hersenen om endorfine, ontstekingsremmers en serotonine aan te maken. Ook wordt er collageen aangemaakt in het beschadigde weefsel. Door dit alles kan het lichaam zichzelf sneller genezen.

Het stimuleert de acupunctuurpunten die het lichaam aanzetten tot een natuurlijke genezing en verbetering van het functioneren van het lichaam. Acupunctuurpunten op het lichaam geven toegang tot de ‘meridianen’, de banen waar langs de energie stroomt. Verstoringen van die energiestroom (Chi) kunnen leiden tot het optreden van ziektebeelden. Stimulatie van de juiste (combinatie van) punten brengt de energiestroom weer in balans, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te overwinnen.

Chakra work. Er zijn zeven fysieke chakra punten met ongeveer een honderdtal kleinere secundaire punten. De kleinere punten worden meridianen en acupunctuurpunten genoemd. Chakra’s spelen een belangrijke rol in de gezondheid en het welzijn als ze uit balans zijn. De wetenschap heeft door middel van veel onderzoek aangetoond dat het stimuleren van acupunctuurpunten op de huid een belangrijke, positieve invloed heeft op een groot aantal lichaamsfuncties en een groot aantal effecten teweeg brengt in het lichaam.

Advanced Photonic Therapy kan bij vrijwel alle fysiologische klachten worden ingezet. Zo is gebleken dat onder andere de volgende fysiologische reacties kunnen optreden:

Het vermindert de pijn door een verhoging van de endorfine productie, de natuurlijke pijnstiller, te stimuleren.
Het vermindert de ontsteking door de enzymen te onderdrukken die voor zwellingen, roodheid en pijn zorgen en door stimulatie van ontstekingsremmende enzymen te bevorderen.
Cellulaire regeneratie door het stimuleren van de mitochondriën in de cel, de ATP productie wordt verhoogd. Door de verhoogde ATP productie kunnen beschadigde cellen voedingsstoffen opnemen om de giftige stoffen sneller te elimineren(wondgenezing)
Het verhoogt de lymfedrainage & helpt afvalstoffen af te voeren bv na fysieke trauma
Het verhoogt de productie van antilichamen in het bloed (immuunsysteem) zodat het lichaam meer weerstand kan bieden tegen virussen.
Het verhoogt de collageenproductie, het primaire eiwit dat van vitaal belang is voor de structuur van pezen, botten, huid, tanden en kraakbeen.
Het regelt het serotonine niveau, serotonine werkt als een mediator van ontstekingen en allergische reacties. Het speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling en het stimuleert een sterke hartslag. Het bevordert ook het slaapproces en bestrijdt depressies.
Stimulatie van de zenuwbanen.
Verbetering van de bloedcirculatie, zowel algemeen als in bepaalde organen.
Vrijkomen van verschillende hormonen, zoals cortison en endorfinen (lichaamseigen pijnstiller).
Opheffen van kramp in bijv. spieren en maag-darmkanaal.

Denk bijvoorbeeld aan Fysieke problemen zoals:
Bewegingsstoornissen
Spijsverteringsstoornissen
Luchtwegproblemen
Hormonale stoornissen

Voorbeelden:
Artritis
Rugpijn
Koliek
Hoest / Verkoudheid
Dampigheid
Gewricht en hoefproblemen
Hoefbevangenheid
Spierspanning / verstuiking / krampen
Zenuwachtigheid
Vruchtbaarheidsproblemen
Zadelpijn
Littekens
Shock
Stijfheid
Peesletsels
Trauma
Agressie
Huid problemen
Wonden
Virus
Gewrichtsbanden / bindweefsel
Spieren

Het is ook zeer geschikt in de training van (sport) paarden zowel Pre als post performance. Het houdt uw paard in top conditie.

Ook mentale problemen kunnen door acupressuur positief worden beïnvloed zoals:
Hyperactiviteit
Angst
Stress
Lusteloos/ apathisch
Verdriet

De herstelperiode van o.a. ontstekingen, kneuzingen en andere klachten kunnen aanzienlijk worden verkort.
Je kunt Advanced Photonic Therapy inzetten voor en na een operatie waardoor de tijd van wondgenezing vermindert.
Het effect van een behandeling ligt aan een aantal voorwaarden; is de behandeling meteen gestart bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat je aan 1 sessie genoeg hebt, met name bij acute verwondingen. Bij chronische aandoeningen zijn vaak meerdere sessies nodig.
Een behandeling kan op zich zelf staan, echter het effect van een behandeling is vele malen groter als andere problemen (zoals blokkades elders in het lichaam) ook direct worden aangepakt. Zodoende integreren wij de Advanced Photonic Therapy in het behandelplan.
Wilt u echter alleen een Advanced Photonic Therapy behandeling dan is dit natuurlijk geen probleem.
Dieren ondergaan een behandeling heel rustig. Ze worden er vaak heel ontspannen van.
Klachten cervicaal
Peesproblemen